Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες
στις 25/09/2015 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με θέμα «ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ», δυστυχώς η προσέλευση ήταν πάρα πολύ
μικρή με αποτέλεσμα να ορισθεί 2η Γεν. Συνέλευση στις 2/10/2015, στην οποία έγινε γνωριμία με τους γονείς των παιδιών της Α’ Δημοτικού, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την λειτουργία του σχολείου ,την καθαριότητα  στις τουαλέτες , την τήρηση του Κ.Ο.Κ στις διαβάσεις του σχολείου κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών, ενημερώθηκαν για τον σκοπό και λειτουργία του Συλλόγου  και παρουσιάστηκε ο  απολογισμός έργου και ταμείου του Συλλόγου.

Μέχρι σήμερα έγιναν οι εξής ενέργειες που αφορούν τα ως άνω θέματα :
1.     Στάλθηκε επιστολή διαμαρτυρίας στην  Διεύθυνση Α-βάθμιας Εκπαίδευσης
για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και δασκάλου  και
2.     Με πρωτοβουλία και οικονομική επιβάρυνση του Συλλόγου από αρχές του Νοέμβρη η καθαρίστρια του σχολείου παρευρίσκεται και τα 2 πρώτα διαλείμματα για την καθαριότητα και υγιεινή των αποχωρητηρίων  .

Απολογισμός έργου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του
12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου για το έτος 2014-2015

1.     Στην αρχή κάθε έτους αλλά και κατά την διάρκεια καθαρίζουμε τον περιβάλλοντα  χώρο του σχολείου αναθέτοντας το σε γονέα του σχολείου  (πχ. καθάρισμα ,απομάκρυνση σκουπιδιών, αποψίλωση , κλπ) όπως και την βαφή του σχολείου λόγω των συνθημάτων που χαλάνε την καλαισθησία του χώρου.
2.     Υπενθυμίζουμε στις υπηρεσίες του Δήμου διάφορες εργασίες που πρέπει να γίνουν στο κτήριο όπως τον ψεκασμό και το κλάδεμα δέντρων αλλά και με επιστολές διαμαρτυρίας τις επισκευές που χρειάζεται το κτήριο σε συνεργασία με την διεύθυνση του σχολείου.
3.     Συγκεντρώσαμε ρούχα ,τρόφιμα και παιχνίδια  χάρη σε εσάς και τα δώσαμε στο Χαμόγελο του παιδιού – στο ΚΙ.ΠΟ.ΔΑ Περιστερίου –στην Κιβωτό και σε όσους είχαν ανάγκη εντός του σχολείου.
4.     Συνεχίζουμε την σχολική φωτογράφιση που έχει καθιερωθεί και την περιμένουν τα παιδιά ως
σχολικό αναμνηστικό αλλά και ως οικονομική βοήθεια του Συλλόγου.
5.     Διοργανώσαμε  γιορτές , όπως το Αποκριάτικο Πάρτι και την καλοκαιρινή γιορτή  που έγιναν πέρυσι με σκοπό ,ο χώρος του σχολείου να μετατρέπεται σε χώρο διασκέδασης και να δημιουργεί περισσότερες σχολικές αναμνήσεις στα παιδιά .
6.     Αξιοποιούμε γονείς που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους προς όφελος όλων
      των μαθητών, όπως την επίσκεψη μας στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως από γονέα –ξεναγό .
7.     -Σχολικές  Δραστηριότητες του Σαββάτου, οι οποίες θα γίνουν και φέτος με σκοπό να προσφέρουμε στα παιδιά μας δραστηριότητες αθλητικές και πολιτιστικές με χαμηλό κόστος συμμετοχής και στον ασφαλή χώρο του σχολείου μας.
-Σχολές Γονέων με πολύ ενδιαφέροντα θέματα από  έμπειρη ψυχολόγο  
8.     Αναζητούμε προσφορές με σκοπό την αξιοποίηση τους στο σχολείο , όπως η δωρεά ενός  φορητού υπολογιστή στην Διεύθυνση του σχολείου και ενισχύσαμε το χημείο με όργανα από το ταμείο του Συλλόγου.
9.     Συμβάλλαμε στο να δημιουργηθεί ο λαχανόκηπος εκπαιδευτικού του σχολείου μας με αίτημα μας προς τον Δήμο για υλικοτεχνική βοήθεια .
Το αποτέλεσμα της εργασίας ήταν το σχολείο μας να διακριθεί και να βραβευτεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη εργασία της έκτης .
10.  Δώσαμε οικονομική βοήθεια σε μαθητή άλλου σχολείου του Περιστερίου που εγχειρίστηκε με όγκο στο κεφάλι μετά από κινητοποίηση διαφόρων φορέων .
11.  Δωρίσαμε χρήματα αντί στεφάνου  στο χαμόγελο του παιδιού για τις 2 απώλειες του πρόεδρου του Συλλόγου Εκπ. Περιστεριού Έλλη Αλεξίου και του πρόεδρου της ένωσης Συλ. Γον. Και Κηδεμόνων.



Με εκτίμηση
O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

12ου Δημοτικού Περιστερίου